Κινηματογράφος

Σεπτέμβριος στο Viasat Nature: Ταξιδεύουμε στη χώρα της σκιάς

Τον Σεπτέμβριο στο Viasat Nature ταξιδεύουμε σε απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. «Η χώρα της σκιάς» καταγράφει τις πιο συγκινητικές στιγμές της άγριας φύσης, οι οποίες εκτυλίσσονται σε χιονισμένα φιορδ όπου το θαλασσινό νερό ανακατεύεται με το γλυκό κάτω από γκρίζους ουρανούς, εκεί όπου ζεστά ρεύματα συναντούν τα κρύα νερά και τις παγωμένες ακτές της Ανταρκτικής.
Την ίδια μέρα στις 18:15 γνωρίζουμε τους κτηνίατρους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Άγριας Φύσης Μπάιρον Μπέι όπου περιθάλπονται μοναδικά ζώα της Αυστραλίας μέσα από τη σειρά «Διάσωση άγριας φύσης, Αυστραλία».

Η χώρα της σκιάς

Πρεμιέρα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 13:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Shadowlands

Έτος: 2021

Στις πιο απρόσιτες περιοχές του πλανήτη μας, η θαλάσσια ζωή απαιτεί αντοχή για να επιβιώσει και να ακμάσει. Οι συγκινητικές στιγμές της άγριας φύσης εκτυλίσσονται σε χιονισμένα φιορδ όπου το θαλασσινό νερό ανακατεύεται με το γλυκό κάτω από γκρίζους ουρανούς, εκεί όπου ζεστά ρεύματα συναντούν τα κρύα νερά και τις παγωμένες ακτές της Ανταρκτικής. Τα μεγαλύτερα ρινοδέλφινα των βορειότερων περιοχών του κόσμου, οι θαλάσσιοι λέοντες της υποανταρκτικής ζώνης, και οι ακριβοθώρητοι λοφιοφόροι πιγκουίνοι των Φιόρντλαντ κατοικούν σε αυτούς τους απαιτητικούς βιότοπους. Ακόμα θα δούμε αραχνοκάβουρες που μεταναστεύουν, πετρόχελα, ιππόκαμπους και ενδημικά ψάρια που εντοπίζονται συνήθως σε πολύ βαθύτερα νερά. Καθένα έχει τον τρόπο του να αντεπεξέλθει στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα της σκιάς.

Copyright © EQ Media Productions

Διάσωση της άγριας φύσης, Αυστραλία

Πρεμιέρα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 18:15

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 10 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φύση/ ζώα

Πρωτότυπος τίτλος: Wildlife Rescue Australia

Έτος: 2021

Η σειρά αναδεικνύει τους κτηνίατρους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Άγριας Φύσης Μπάιρον Μπέι όπου περιθάλπονται μοναδικά ζώα της Αυστραλίας. Η υπεύθυνη κτηνίατρος Δρ Μπρι Τάλμποτ και το αξιοθαύμαστο επιτελείο των κτηνιάτρων και των νοσηλευτών έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διαλογή και νοσηλεία ζώων όπως μαρσιποφόρα, πτηνά, ερπετά και αμφίβια που τους φέρνουν καθημερινά εθελοντές διασώστες της άγριας φύσης και μέλη της κοινότητας. Η ομάδα που εργάζεται από το κινητό ιατρείο της είναι πάντα απασχολημένη αφού αντιμετωπίζει κάθε πιθανό περιστατικό, όπως τον μόλις τριών εβδομάδων μυρμηγκοφάγο που έχασε τη μαμά του, ή τα κοάλα και τα καγκουρό που πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση για να σωθεί η ζωή τους. Η άγρια φύση της Αυστραλίας περιλαμβάνει σπάνια ζώα τα οποία απειλούνται συστηματικά με εξαφάνιση, και συχνά δεν ανταποκρίνονται στην κτηνιατρική παρέμβαση. Η σειρά αναδεικνύει τις εξειδικευμένες ικανότητες που απαιτούνται για να είναι κάποιος κτηνίατρος, νοσηλευτής ή ειδικός κτηνίατρος άγριων ζώων.

Copyright © Arte

Η Οδύσσεια των ζώων

Πρεμιέρα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 5 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ ιστορία/ αρχαιολογία

Πρωτότυπος τίτλος: Animal Odyssey

Έτος: 2019

Χάρη στην παλαιοντολογία, γνωρίζουμε σήμερα ότι η ιστορία του αποικισμού των ζώων είναι στενά συνυφασμένη με τις σημαντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα στον πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα είδη επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο και τα επίπεδα των θαλασσών αυξήθηκαν και μειώθηκαν, ανοίγοντας και κλείνοντας περιοδικά περάσματα σε περιοχές που μέχρι τότε παρέμεναν απομονωμένες. Αυτές οι μεταβολές του περιβάλλοντος και της γεωγραφίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ζώων, αφού τους έδωσαν την ευκαιρία να κατακτήσουν νέες περιοχές, τα βοήθησαν να αναπτύξουν προσαρμοστικότητα, και τα οδήγησαν σε νέες οικογένειες και συχνά στην εξαφάνιση. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε τις αντιλήψεις που έχουμε σήμερα για την κατανομή του πληθυσμού των ζώων, και να τις αναθεωρήσουμε για να αφηγηθούμε την ιστορία της μεγάλης Οδύσσειας την οποία έζησε κάθε είδος προκειμένου να βρεθεί εκεί που απαντάται σήμερα.

Σεπτέμβριος στο Viasat Nature: Ταξιδεύουμε στη χώρα της σκιάς
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top