Λάιφσταϊλ

Σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό άγχος χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Τρέχεις τρέχεις και δεν φτάνεις. Προσπαθείς να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να τα προλάβεις όλα και ζεις μέσα στο άγχος του γρήγορου ρυθμού της καθημερινότητας. Μπορεί βέβαια να είσαι απλά ο άνθρωπος που θέλει να τα έχει όλα τακτοποιημένα και κάθε βράδυ οργανώνει στο μυαλό του ένα πρόγραμμα. Σκέφτεται τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή του γενικότερα και καταλήγει να νιώθει πελαγωμένος και βουτηγμένος στο άγχος. Μήπως όμως το έχουμε παρακάνει και ο οργανισμός μας στέλνει σημάδια άγχους που δεν αναγνωρίζουμε;

1/ Δυσκολία ύπνου
Έπειτα από μια εξουθενωτική ημέρα ανυπομονείτε να βρεθείτε το κρεβάτι σας και να απολαύσετε τον ύπνο. Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή όμως δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και δεν ευθύνεται πάντα ο καφές που ήπιατε αργά το απόγευμα ή η ενασχόληση σας με το κινητό πριν κοιμηθείτε. Ο οργανισμός έπειτα από μια στρεσογόνα ημέρα δεν μπορεί να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί κάτι που μας αγχώνει ακόμη περισσότερο.

2/ Είστε συνεχώς άρρωστοι
Μάλλον πιστεύετε ότι δεν έχετε αρκετά αντισώματα και γι’ αυτό είστε συνεχώς άρρωστοι και με κρυολόγημα. Αν όμως αγχώνεστε υπερβολικά τότε ο λόγος είναι ψυχοσωματικός και το άγχος σας ξεσπάει με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ πιθανόν να έχετε απλά ρίγη.

3/ Πόνοι στο στομάχι
Αν έχετε παρατηρήσει συχνούς πόνους στο στομάχι χωρίς όμως να έχετε διαγνωσθεί με κάποια στομαχική διαταραχή τότε το άγχος σας ξεσπάει σε αυτή την περιοχή. Το άγχος είναι στενά συνδεδεμένο με την περιοχή του στομαχιού και ειδικότερα στους ανθρώπους με επιβαρυμένο πρόγραμμα που δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν. Αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα μπορεί να εξελιχθεί σε μακροχρόνια ασθένεια.

4/ Είστε αναποφάσιστοι
Φοβάστε να πάρετε κάποια απόφαση, καθώς σας φοβίζουν ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Φόβος μήπως η απόφαση σας αποδειχθεί λανθασμένη ή μήπως χάσετε κάτι εξαιτίας αυτής. Το άγχος που σας δημιουργεί ο φόβος σας κρατάει στάσιμους.

5/ Έχετε νεύρα
Είστε αρκετά οξύθυμοι και δεν μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που δικαιολογημένα εκνευρίζεστε, άλλα υπάρχουν και στιγμές που σας ενοχλούν ασήμαντα γεγονότα και συμπεριφορές. Μην αγχώνεστε λοιπόν παραπάνω από όσο είναι δημιουργικό για να βρείτε την ήρεμη πλευρά του χαρακτήρα σας.

6/ Καταστροφολογία
Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της καθημερινότητας σας σκεπτόμενοι πάντα την αρνητική έκβαση τους. Η αρνητικότητα συνοδεύει τις σκέψεις σας και έτσι δεν αντιλαμβάνεστε τις όμορφες στιγμές που εκτυλίσσονται στη ζωή σας.

7/ Ασχολείστε με πάρα πολλά πράγματα
Γεμίζετε υπερβολικά το πρόγραμμα σας και ασχολείστε με περισσότερες δραστηριότητες από όσες χωράει το πρόγραμμα σας με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται καμία υποχρέωση σας με επιτυχία. Να μια ακόμη πηγή άγχους.

Σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό άγχος χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top