Daily Yang

Σπουδές στα τουριστικά: Ποια είναι η κορυφαία επιλογή για μια επιτυχημένη καριέρα

Όταν σκέφτεσαι τις σπουδές μετά το λύκειο, συνήθως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η φοιτητική ζωή, όμως είναι πολλά περισσότερα. Είναι η επένδυση του χρόνου σου και της ενέργειας σου που θα καθορίσει το μέλλον σου, μια απόφαση που θα σου δώσει το εισιτήριο για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, τους στόχους σου και να κατακτήσεις την κορυφή. Η ευθύνη που έχεις απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φαντάζεσαι.

Πριν πάρεις την κρίσιμη απόφαση για το τι θα ήθελες να κάνεις το υπόλοιπο της ζωής σου, πρέπει να αναλογιστείς τι πραγματικά σε εκφράζει και αν μπορείς μέσα από αυτό να οραματιστείς τον εαυτό σου ως μελλοντικό ηγέτη σε έναν τομέα με αυξημένη ζήτηση και θέσεις εργασίας, που θα σου διασφαλίσει μια λαμπρή σταδιοδρομία και ευκαιρίες να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, ο συνεχώς αναπτυσσόμενος τομέας του τουρισμού είναι ένα πεδίο σπουδών που θα σου διασφαλίσει όχι απλώς επαγγελματική αποκατάσταση αλλά μία λαμπρή σταδιοδρομία εντός και εκτός συνόρων. Πολλές θέσεις εργασίας και αυξημένη ζήτηση για ανώτερα στελέχη σε μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Το να βρεις το σωστό πανεπιστήμιο για τις προπτυχιακές στον τομέα του Τουρισμού ή της Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικό και για να εκπληρώσεις τα όνειρα της σταδιοδρομίας σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι το πρώτο βήμα…

Ποιο είναι αυτό; Να σπουδάσεις στην Λουκέρνη της Ελβετίας και να αποκτήσεις υψηλής ποιότητας ανώτερη εκπαίδευση που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία!

Μία από τις κορυφαίες και αξιόπιστες σχολές του τομέα είναι η B.H.M.S., Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που θα σε προετοιμάσει για μια παγκόσμια σταδιοδρομία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και συναρπαστική βιομηχανία του τουρισμού.

Από το 1998, η σχολή B.H.M.S. προετοιμάζει συνεχώς ηγέτες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως, προσφέροντας πτυχία αναγνωρισμένα στην Ελβετία και το εξωτερικό για τα υψηλά πρότυπα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και την αξιοπιστία τους.

Ως μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου Benedict, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελβετία που ιδρύθηκε το 1928, η σχολή B.H.M.S. δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν μια επιτυχημένη καριέρα, εάν το όνειρό τους είναι να σταδιοδρομήσουν στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και στον τομέα του Τουρισμού.

Κάνε την ξενάγηση και δες που θα σπουδάσεις

BHMS Virtual Tour

Γιατί να σπουδάσεις στο B.H.M.S. Ελβετίας

Θα κάνεις τη θεωρία, πράξη, ολοκληρώνοντας μια πρακτική άσκηση για κάθε έτος σπουδών και θα αποκτήσεις εμπειρία σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας της φιλοξενίας. Συγκεκριμένα για κάθε ακαδημαϊκό έτος σπουδών, θα ολοκληρώνεις μια εξάμηνη πρακτική άσκηση επί πληρωμή στην Ελβετία ή στο εξωτερικό με ακαθάριστο μισθό 2’212 CHF, ελβετικά φράγκα το μήνα, στις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχειακών ομίλων όπως το Hilton, Radisson, Sheraton, Marriot και άλλες επιχειρήσεις, με τις οποίες συνεργάζεται η σχολή B.H.M.S. Τι σημαίνει αυτό;

– Θα μάθεις δίπλα στους καλύτερους και θα θέσεις σε εφαρμογή όλες τις γνώσεις που θα λάβεις, σε πραγματικούς ρυθμούς εργασίας. Η πρακτική άσκηση στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία θα σου δώσει εφόδια ανεκτίμητης αξίας και την απαραίτητη τριβή και εξοικείωση με το αντικείμενο των σπουδών σου και θα σε προετοιμάσει για να μπορέσεις να αποδώσεις το μέγιστο.

– Mε το τέλος των σπουδών σου θα έχεις ήδη την απαραίτητη προϋπηρεσία. Το βιογραφικό σου θα είναι έτοιμο, με τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα να αποδεικνύουν ότι έχεις όλα τα προσόντα και την εμπειρία για να διαχειριστείς τις καθημερινές προκλήσεις του επαγγέλματος και να λάβεις μια θέση στο ανθρώπινο δυναμικό τους, όπου και αν επιλέξεις!

Τα καλά νέα όμως δε σταματούν εδώ. Εφόσον ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, το πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά και να ξεκινήσεις μια διεθνή καριέρα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, μέσα από το δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που όλοι θα ήθελαν να δουλέψουν. Σκέψου μόνο ότι πάνω από 300 μεγάλα ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με τη σχολή B.H.M.S.!

Από ότι έχεις καταλάβει ήδη, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον χώρο του τουρισμού με παγκόσμια φήμη που ικανοποιεί στο πλήρες τις απαιτήσεις σου. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι θα σπουδάσεις σε μία χώρα που θα σου προσφέρει απόλυτη ασφάλεια ενώ θα γνωρίσεις φοιτητές από περισσότερες από 90 χώρες με διαφορετικό εθνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο αλλά που θα μοιράζονται κάτι κοινό μαζί σου: τη φιλοδοξία να αποκτήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στον παγκόσμιο κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Που θα μείνεις

Η σχολή B.H.M.S. έχει 4 εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης της Λουκέρνης:

– Κέντρο Lakefront (Σχολή Bénédict και αίθουσες διδασκαλίας BHMS)

– Sentipark (Κτίριο αιθουσών διδασκαλίας BHMS)

– City Campus (Κτίριο αιθουσών διδασκαλίας BHMS & Φοιτητικές Εστίες)

– Baselstrasse 57 (Κτίριο αιθουσών διδασκαλίας BHMS & Φοιτητικές Εστίες)

Οι φοιτητικές εστίες φιλοξενούνται σε ένα πρώην ξενοδοχείο 3 αστέρων που βρίσκεται σε απόσταση 5-15 λεπτών με τα πόδια από τα διάφορα κτίρια της σχολής και προσφέρει στους φοιτητές στέγαση, φοιτητικό εστιατόριο, εργαστήριο υπολογιστών, εργαστήριο κουζίνας και άλλες εγκαταστάσεις διδασκαλίας.

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται εξ’ ολοκλήρου στα αγγλικά. Ωστόσο, οι σπουδαστές μαθαίνουν επίσης γερμανικά και γαλλικά, καθώς η γνώση πολλών γλωσσών αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας θα βοηθήσει επίσης τους φοιτητές να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινότητα και θα τους εξασφαλίσει την κατάλληλη πρακτική και επαγγελματική τοποθέτηση στο γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας.

Η Σχολή B.H.M.S. προσφέρει προγράμματα με διπλό πτυχίο (ελβετικό-βρετανικό) που παραδίδονται εξ’ ολοκλήρου στην Ελβετία. Τα πτυχία της σχολής B.H.M.S. είναι διαπιστευμένα και πιστοποιημένα  από το Πανεπιστήμιο Robert Gordon στο Aberdeen της Σκωτίας (πτυχία BA & Mάστερ) και από το Πανεπιστήμιο York St. John στο York της Αγγλίας (για τα πτυχία MBA).

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις

Για τις προπτυχιακές σπουδές (αμέσως μετά το λύκειο), θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να είσαι τουλάχιστον 17 ετών και να έχεις επίπεδο στην αγγλική γλώσσα ίσο με IELTS 5.0 ή παρόμοιο.

Η σχολή B.H.M.S. προσφέρει αρκετές ημερομηνίες εισαγωγής, ώστε να ξεκινήσεις την εκπαίδευσή σου όποτε το επιθυμείς.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εκμεταλλεύσου τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους υπεύθυνους του προγράμματος στις 16 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Δήλωσε ΕΔΩ το ενδιαφέρον σου και πολύ σύντομα θα ενημερωθείς αν είσαι ένα από τα 30 άτομα που θα συμμετέχουν στην ημερίδα γνωριμίας με τη σχολή B.H.M.S. 

Quick Info

Divani Caravel Hotel
Αίθουσα: Νάουσσα
Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, 161 21
Ημερομηνία: 16 Απριλίου 2019
Ώρα:  18:00-20:00

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Σπουδές στα τουριστικά: Ποια είναι η κορυφαία επιλογή για μια επιτυχημένη καριέρα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top