Videos

Τα 5 σημαντικότερα μαθήματα ζωής που πήρες από το πανεπιστήμιο

Η περιόδος που είσαι φοιτητής είναι σίγουρα από τις καλύτερες της ζωής σου. Αποκτάς ανεξαρτησία, ελευθερία και απλά κάνεις την πιο ανέμελη και ξεκούραστη ζωή, χωρίς κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις (πέρα από αυτή του διαβάσματος 😛 ). Εκτός όμως από αυτά, τα βιώματα κατά την περίοδο των σπουδών σου σε ακολουθούν σε όλη σου την ζωή, καθώς σου διαμορφώνουν αρκετά τον χαρακτήρα, ενώ προσθέτουν στοιχεία σε αυτόν, που όσο ήσουν μαθητής δεν είχες.

Ο τύπος στο παραπάνω βίντεο, στα πλαίσια μιας επαγγελματικής συνέντευξης, καλείται να απαντήσει στις εξής ερώτηση: Τι θεωρείς ότι σου έχει μάθει το πανεπιστήμιο που μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου; Οι απαντήσεις του είναι χιουμοριστικές, αλλά ταυτόχρονα υπερβολικά ρεαλιστικές. Παίρνοντας αφορμή από αυτό ξεχωρίσαμε τα 5 καλύτερα πράγματα που μαθαίνουμε κατά την διάρκεια των σπουδών μας. Ας τα δούμε:

Συνεργασία –

Δεν μπορεί να είσαι φοιτητής και να μην έχεις μάθει να συνεργάζεσαι. Στα ατελείωτα ξενύχτια που έχεις περάσει ή στις πιο «κακές» ιδέες που είχες και τις έκανες πράξη, σίγουρα χρειάστηκες και την βοήθεια των φίλων σου. Συνεργάστηκες μαζί τους έτσι, ώστε οι εμπειρίες αυτές να έιναι ομαδικές και πιο ξεχωριστές.

Διαχείριση χρημάτων –

Το θέμα των χρημάτων είναι σίγουρα ένας SOS θέμα για τους φοιτητές. Ναι, θέλουμε να περνάμε καλά, αλλά όταν τα έσοδά μας προέρχονται από τους γονείς μας, πρέπει να τα διαχειριζόμαστε και σωστά (λέμε τώρα).

Λύση προβλημάτων –

Στην χαλαρή ζωή ενός φοιτητή, εκτός από τα πολλά καλά πράγματα που έχει, σίγουρα αντιμετωπίζει και προβλήματα, όπως για παράδειγμα όταν δεν περνάει κάποιο μαθήμα ή όταν ξεμένει απο χρήματα. Θα ψάξει, λοιπόν, και θα βρει την πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση, κυρίως για να ξεμπερδεύει με αυτά.

– Διαχείριση χρόνου –

Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τον ξοδεύουμε άσκοπα. Ο φοιτητής καταφέρνει να βολέψει την σχολή, το διάβασμα, τον ύπνο, την ξεκούραση, τις βόλτες, τα ξενύχτια, την καλοπέραση, όπως μόνο ένας φοιτητής ξέρει και μπορεί να κάνει.

– Γρήγορος και καλός υπολογισμός –

Όχι τόσο από το πρώτο έτος όσο στο δεύτερο και μετά, ο υπολογισμός βαθμών των μαθημάτων γίνεται πιο συχνός. Όταν αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι ο μέσος όρος είναι σημαντικός για την πορεία σου, τότε υπολογίζεις τους βαθμούς που σου λείπουν. Γιατί να διαβάσω παραπάνω, ενώ μπορώ να περάσω το μάθημα με 3,33333;

Εσύ ποιο μάθημα ζωής πήρες από τα φοιτητικά σου χρόνια;

 

Τα 5 σημαντικότερα μαθήματα ζωής που πήρες από το πανεπιστήμιο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top