Λάιφσταϊλ

Τα επιτραπέζια παιχνίδια που «έκλεισαν σπίτια»

Ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για παιχνίδια στο σπίτι με φίλους. Και όταν λέω παιχνίδια εννοώ εκείνα τα παιχνίδια που μεγάλωσαν γενιές για γενιές: UNO, Μονόπολη, Αναπτήρα, Παλέρμο, Παντομίμα και πολλά πολλά άλλα.

Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγετε στο σπίτι ενός φίλου καμία 10αρια άτομα και αφού υπερισχύσει η γνώμη των πολλών για το τι θα παίξετε ξεκινάτε γεμάτοι διάθεση. Άμα λάχει παραγγέλνετε και καμία πίτσα, ε γιατί «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει».

Κάπου εκεί ή λίγο μετά νομίζω πως αρχίζουν οι διαπληκτισμοί και μην μου πείτε ότι δεν έχετε τσακωθεί στο UNO επειδή ο καθένας έχει τους δικούς του κανόνες παιχνιδιού! Ναι μιλάω που εκείνον που ρίχνει “Αλλαγή χρώματος” πάνω σε “Αλλαγή χρώματος” και που επιμένει κιόλας ότι επιτρέπεται! Και για εκείνον που μαζί με το μπλε μηδενικό του έριξε όλα τα μπλε από τα φύλλα του!

Για την παντομίμα δε ας μην κάνουμε κουβέντα. Άχνα να βγάλεις μπορεί και να σε γιουχάρουν. Και φυσικά στην Μονόπολη σίγουρα θα πέσει τσακωμούλης για το ποιος θα αγοράσει τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα.

Έτσι, καταλήγετε τσακωμένοι, βρισμένοι χωρίς να το έχετε καταλάβει προσπαθώντας ο καθένας να βρει το δίκιο του (και είχατε ξεκινήσει με τόση διάθεση).

Δεν πειράζει όμως αυτά έχουμε να θυμόμαστε και αυτά θα έχουμε να λέμε μετά από χρόνια. Πώς να ξεχάσουμε και την γειτόνισσα που ήρθε μες το άγριο χάραμα να μας κάνει την παρατήρηση ότι έχουμε ξεσηκώσει όλη την γειτονιά;

Τα επιτραπέζια παιχνίδια που «έκλεισαν σπίτια»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top