Daily Yang

Τα κινούμενα σχέδια που αγαπήσαμε (vol. 2)

Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε το αφιέρωμα στις αγαπημένες μας παιδικές σειρές, που μας κρατούσαν συντροφιά μέσα από τις μικρές οθόνες. Οι γεννημένοι τη δεκαετία του ΄90 ήμασταν η τελευταία γενιά που όχι απλά παρακολουθούσε παιδικά προγράμματα, αλλά τα ζούσε κανονικά! Κι αυτό γιατί, μην έχοντας πρόσβαση στο internet, δεν είχαμε τη δυνατότητα να δουμε 3 σεζόν σε μια εβδομάδα. Έτσι, περιμέναμε με υπομονή καινούργιο επεισόδιο κάθε πρωί, μη πάμε σχολείο χωρίς να ξέρουμε τις εξελίξεις και μας αποκλίσουν κοινωνικά οι συμμαθητές μας. Παρακάτω, ακολουθούν παιδικές σειρές και κινούμενα σχέδια που άρχισαν να προβάλονται στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ΄90 και μετά (γι΄αυτό και δεν συμπεριέλαβα παλαιότερα παιδικά όπως Στρουμφάκια, Σκούμπι Ντου και Thundercats).

Power Rangers

Οι Power Rangers είναι μια ομάδα 5 εφήβων, οι οποίοι όταν φορούν τις στολές τους αποκτούν υπερδυναμεις και γίνονται οι Κόκκινος, Ροζ, Μαύρος, Μπλε και Κίτρινος Ranger. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρώτη εκδοχή, γιατί στην πορεία των – δεν ξέρω κι εγώ πόσων – κύκλων προστείθονται κι άλλοι rangers.

Μπανανες με Πιτζαμες

Έχουμε ανθρωπόμορφες μπανάνες που φοράνε πιτζάμες, τρώνε ζελέ κι έχουν πάρε-δώσε με αρκουδάκια. Το πιο τριπαρισμένο παιδικό στην ιστορία.

Πριγκιπισσα Σισσι

Το παιδικό αυτό βασίστηκε στην ιστορία της πριγκίπισσας Σίσσι της Αυστρίας. Η πραγματική ιστορία έχει ως εξής: η μητέρα του πρίγκιπα Φραντς του ετοιμάζει προξενιό με την ανιψιά της, Έλενα. Όμως οταν ο Φραντς γνωρίζει την οικογένεια της Έλενας, ερωτεύεται τη μικρότερη αδερφή της Σίσσι, την οποιά τελικά παντρεύεται. Τώρα πώς από όλοι αυτήν την ιστορία βγάλανε την Έλενα σαν την κακιά της υπόθεσης, δεν ξέρω.

Μπαμπαρ

Σίγουρα μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές σε παιδικό είναι όταν ο Μπαμπάρ, ένα μωρό ελεφαντάκι βλέπει τη μητέρα του να δολοφονείται από έναν κυνηγό. 

Rocket Power

Όποιος έβλεπε το Rocket Power συνήθιζε να χαιρετά με εκφράσεις του τύπου «τι λέει στραβάδι;» και «αλόχα, αδερφέ!». Πρωταγωνιστές είναι μια παρέα παιδιών, τα οποιά κάνουν skate, snowboard, surfing, παίζουν hockey και γενικά είναι πιο κουλ από εμάς. 

Aaahh!!! Real Monsters

Ο Ίκις, η Ομπλίνα κι ο Κρομ είναι συμμαθητες στο σχολείο των τεράτων που βρίσκεται στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Τα τέρατα αυτά βγαίνουν από τις λεκάνες της τουαλέτας, ως μέρος σχολικών εργασιών και τρομάζουν ανθρώπους. 

Ντρεικ

Το One Piece στην Ελλάδα το είχαν μεταφράσει ως «Ντρέικ». Η σειρά είχε πολύ επιτυχία, αλλά σταμάτησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στο 105ο επεισόδιο, λόγω βίαιων σκηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=dC7jS-adxPQ&app=desktop

Hey, Arnold

Πρωταγωνιστής είναι ο Άρνολντ ο πεπονοκέφαλος, ο οποίος είναι αστεία ώριμος για την ηλικία του (9 ετών). Συγκινητικότερη στιγμή, όταν βοηθά έναν γείτονά του να βρει την κόρη του από το Βιετνάμ, την οποία έχασε κατά τη διάρκεια του πολέμου *feelings*.

Chiquititas

Προφανώς κι αναφέρομαι στα πρώτα Τσικιτίτας κι όχι στην ξενερωτη εκδοχή των ΄00s. Αν δεν βλέπατε Τσικιτίτας ήταν σαν να μην υπήρχατε στην τάξη, αφού δε μπορούσατε να συζητήσετε με τα άλλα παιδιά για τις εξελίξεις, ούτε να τραγουδήσετε μαζί το opening song. 

Dragon Ball

Το Dragon Ball είναι από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην παιδική μας ηλικία και ίσως να το πρόλαβαν και οι λίγο μεγαλύτεροι όταν προβαλόταν στην ιδιωτική τηλεόραση.

Angry Beavers

Είναι από τα παιδικά που κανείς δε θα θυμάται να συμπεριλάβει στα αγαπημένα του καρτούν, αλλά αν του το θυμήσεις θα σου πει ότι μικρός το λάτρευε. Το ξέρω, γιατί έπαθα το ίδιο.

Τριδημουλες

Θέλει θάρρος για να παραδεχτείς ότι έβλεπες τις Τριδημούλες. Πόσο μάλλον να τραγουδήσεις όλο το τραγούδι τους χωρίς κανένα λάθος.

Το Διαλειμμα

Θυμάστε αυτό το ύπεροχο παιδικό με τις περιπέτειες των παιδιών αυτών στο διάλειμμα; Και κυρίως, θυμάστε την Σπινέλι; 

Μπομπ Σφουγγαρακης

Αν υπάρχει ένας από σας που δεν το έχει δει, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε το αμέσως. Με διαβάζετε κι αύριο, δεν πειράζει. Το καρτούν είχε έξυπνες ατάκες, μετα-χιούμορ και συχνές αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

PB & J Otter

Ένα χαζοχαρούμενο παιδικό που πολύ μας άρεσε τότε. Το μόνο που θυμάμαι είναι το τραγούδι. 

Ατρομητοι

Μην κάνετε παρέα με άτομα που δεν έβλεπαν Ατρόμητους. Τουλάχιστον αυτό γινόταν στο νήπιο. Οι Ατρόμητοι μας δίδαξαν ποδόσφαιρο. Fun fact: Να ευχαριστούμε την ΕΡΤ1 που άλλαξε τον τίτλο που στην αρχικά λεγόταν Κρεμμυδάκια.

Τα κινούμενα σχέδια που αγαπήσαμε (vol. 2)
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top