Σούξου -Μούξου

Τα πιο γλυκά πράγματα που θα ήθελα να λέω κάθε μέρα στον σύντροφό μου

Αν οι γυναίκες είναι μια φορά φλύαρες, σκεφτείτε τι γίνεται όταν βρεθούν σε μια σχέση! Και δεν εννοώ τα παράπονα και τα ψευτοκλαψουρίσματα άνευ λόγου και αιτίας, στα οποία συχνά επιδίδονται (και τα οποία είναι έτσι και αλλιώς δεδομένα!), αλλά αυτά τα γλυκά πραγματάκια που τρελαίνονται να λένε στον σύντροφό τους, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αφορμή. Φράσεις από μια αγαπημένη αισθηματική ταινία, ζουζουνιάρικοι χαρακτηρισμοί, λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης, μελιστάλακτες δηλώσεις και ό,τι πιο αθεράπευτα ρομαντικό και ερωτικό μπορεί να κατεβάσει ο γυναικείος νους.

Πολλά από αυτά μπορεί να χαρακτηρίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την συγκεκριμένη σχέση, κάποια μπορεί να είναι συμβολικά, ίσως να αποτελούν κώδικες που έχει δημιουργήσει το ίδιο το ζευγάρι, ώστε πολλές φορές να μην χρειάζεται να καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι κάτι που για τους ίδιους σημαίνει πολλά. Άλλοτε πάλι αποτελούν κατάθεση ψυχής, ειλικρινή δήλωση της αγάπης του ενός για τον άλλον, ένα «ευχαριστώ» που πάντοτε συγκινεί γιατί ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τι πιο όμορφο από το να λες στον σύντροφό σου κάθε πρωί ότι νιώθεις ευγνώμων που είναι στη ζωή σου, ότι τον αγαπάς και ότι είσαι περήφανη γι’ αυτόν. Βέβαια, στην πραγματικότητα δεν το κάνεις, αν και θα ήθελες πολύ, γιατί ξέρεις ότι ίσως αυτό να τον κουράσει, να πιστέψει ότι νιώθεις ανασφαλής σε αυτή την σχέση και ότι επιζητείς την καθημερινή επιβεβαίωση. Και πιθανόν έτσι να εξελιχθούν τα πράγματα εάν για παράδειγμα καθημερινά επαναλαμβάνεις το «είσαι η αγάπη που πάντοτε ονειρευόμουν και δεν θέλω κανέναν άλλον στη ζωή μου εκτός από εσένα». Γιατί ακόμη και εάν σού βγαίνουν αβίαστα όλα αυτά, όσο όμορφα και να είναι, σκέψου ότι σε καθημερινή βάση ακούγονται λίγο υπερβολικά και πιθανόν ο σύντροφός σου να τα βαρεθεί!

Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας για πράγματα που φαίνονται αυτονόητα όπως με το «σ’ ευχαριστώ που είδες κάτι ξεχωριστό σε εμένα και με άφησες να μπω στη ζωή σου» ή «σ’ ευχαριστώ που αγαπάς περισσότερο απ’ όλα τις ατέλειές μου και πάντοτε είσαι εκεί για να με ακούσεις και να με στηρίξεις». Μια τέτοια κουβέντα μπορεί να αλλάξει όλη μας την ημέρα και σίγουρα αξίζει περισσότερα από οποιοδήποτε ακριβό δώρο γιατί η λάμψη που κρύβει δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Μια συγγνώμη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως, είναι υπέροχο να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσεις συγγνώμη. «Συγγνώμη που σε στεναχώρησα και υπήρξα εγωίστρια και παρ’ όλη την γκρίνια μου εσύ ακόμη μ’ αγαπάς» είναι κάτι που θα πούμε όταν παραδεχτούμε το φταίξιμό μας και συνειδητοποιήσουμε την αγάπη που κρύβει ο άλλος για εμάς.

Keep in mind: Η πιο όμορφη σχέση είναι αυτή στην οποία δεν υπάρχουν υποσχέσεις παρά μόνο λόγια που εκδηλώνουν εδώ στο παρόν αυτό που θέλουν, χωρίς να προτρέχουν σε αβέβαιες μελλοντικές στιγμές. Να μην υπόσχεσαι ότι θα κάνεις κάτι, αλλά να το κάνεις. Να μην περιμένεις μια ιδιαίτερη ημέρα για να γιορτάσεις την σχέση σου αλλά να θεωρείς την κάθε μέρα μαζί με τον άνθρωπό σου το πιο σημαντικό λόγο για να γιορτάζεις.

Τα πιο γλυκά πράγματα που θα ήθελα να λέω κάθε μέρα στον σύντροφό μου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top