Σούξου -Μούξου

Τα πιο πιθανά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη γνωριμία με τους δικούς του

Όπως και να έχεις σκηνοθετήσει στο μυαλό σου τη στιγμή της γνωριμίας με τους γονείς του, όσο καλά προετοιμασμένη και εάν είσαι, ένα μικρό άγχος πάντα θα το έχεις. Και βέβαια σε αυτή την πρώτη γνωριμία που δεν ξέρεις τι θα αντικρίσεις, τα αναπάντεχα είναι σίγουρο ότι θα συμβούν και θα σε φέρουν προ εκπλήξεως. Τώρα εάν αυτή η έκπληξη θα είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη, θα δείξει.

Υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια για το πώς θα είναι αυτή η πολυσυζητημένη πρώτη γνωριμία. Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί κάθε πιθανή ερώτηση που μπορεί να σου κάνουν, έχοντας βρει και την κατάλληλη απάντηση (όχι μόνο τα sos). Επίσης, μπορεί να πιστεύεις ότι θα είναι σαν να πρωταγωνιστείς στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» ή στα «Πεθερικά της Συμφοράς» και να έχεις να αντιμετωπίσεις όλων των ειδών τις δοκιμασίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το οιδιπόδειο μεταξύ μητέρας και γιου θα γίνει αντιληπτό από τα πρώτα κιόλας λεπτά και αυτό ίσως προμηνύει κάτι για τη συνέχεια που θα ακολουθήσει!

#1 Ωραία που είναι η νύφη μας
Ας ξεκινήσουμε από την ακραία περίπτωση που με το που γνωρίζεις τους δικούς του αρχίζουνε τα «Καλώς τη νύφη μας» και «Τι κάνεις νυφούλα μας». Στην αρχή νομίζεις ότι έχεις παρακούσει (είναι και το άγχος) αλλά στην πορεία συνειδητοποιείς ότι πράγματι σε βλέπουν σαν την μελλοντική νύφη που ήρθε σπίτι για να ξεκινήσουν τα προεόρτια του γάμου. Το αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία μέχρι τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι και ο δικός σου είναι στο κόλπο κατά κάποιο τρόπο και τότε απλά περιμένεις να τελειώσει αυτό το θέατρο για να ξεκινήσουν τα «μεθεόρτια».

#2 Γαστρονομικές ικανότητες
Εδώ είναι που στο πρόσωπο της μητέρας του συναντάς την Βέφα! Νοικοκυρά με όλη τη σημασία της λέξης. Βασίλισσα της κουζίνας της και το πάνω χέρι στο σπίτι. Είναι από τις γυναίκες που όλα περνούν από το χέρι τους, άρα και οι κοπέλες που θα διαβούν το κατώφλι αυτού του σπιτιού θα περάσουν από κόσκινο. Έτσι, μην περιμένεις να την βγάλεις μόνο με ένα κουτί γλυκά που θα τους πας, αλλά φρόντισε να έχεις φτιάξει κάτι σπιτικό, γιατί δεν το έχει σε τίποτα να σε βάλει στην κουζίνα και από εκεί που δεν το περιμένεις να αρχίσεις να τυλίγεις ντολμαδάκια!

#3 Ώρα για Savoir Vivre

Είναι αυτοί οι γονείς που έχουν μεγαλώσει σε ευκατάστατες οικογένειες, έχουν μάθει καλούς τρόπους, κατέχουν γνώσεις και ήθος και είναι λάτρεις του μινιμαλισμού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή τους. Έχουν δυο τρία σκόρπια έπιπλα σε ένα αχανές σαλόνι και τα φαγητά τους θυμίζουν gourmet εστιατόριο. Μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτήρια όλα επί 3 και στη σειρά και εσύ με δυσκολία αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που σού έχουν σερβίρει και πώς τρώγεται. Σε αυτή την περίπτωση ίσως, νιώσεις κάπως άβολα αλλά φρόντισε να τους θαμπώσεις με τις γνώσεις σου και τις απόψεις που έχεις πάνω σε κάποια θέματα.

#4 Η λαϊκιά πεθερά
Εδώ είναι η περίπτωση των γονιών που είναι απλοί, λαϊκοί άνθρωποι, ανοιχτοχέρηδες και έξω καρδιάς. Θα έχουν ετοιμάσει όλων των ειδών τα φαγητά για να σε ευχαριστήσουν και να ανταποκριθούν στις γευστικές σου επιλογές. Θα σε υποδεχτούν με τρόπο που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν το σπίτι σου, χωρίς να σου δίνουν την εντύπωση ότι σε βλέπουν ως την μέλλουσα νύφη τους. Ίσως η μανούλα το παρακάνει λίγο με το να καμαρώνει για τα επιτεύγματα του γιου της, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν σου τύχει αυτό το σενάριο, θα φύγεις χορτασμένη και χαλαρή!

Τα πιο πιθανά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη γνωριμία με τους δικούς του
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top