Λάιφσταϊλ

Τα πιο συχνά προβλήματα στη συγκατοίκηση και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Όσο και αν ακούγεται διασκεδαστική η συγκατοίκηση είναι μια δύσκολη κυπόθεση ειδικότερα για εκείνους που το δοκιμάζουν πρώτη φορά. Τα προβλήματα ξεκινούν ήδη από την πρώτη ημέρα και πιστέψτε με θα φανεί γρήγορα αν μπορείτε να συνυπάρξετε με τον συγκάτοικο σας.

#1 Καθαριότητα
Καλώς ή κακώς η καθαριότητα είναι μία υποκειμενική έννοια που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Είναι πολύ πιθανό ο συγκάτοικος σου να μην είναι τόσο καθαρός όσο εσύ ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να μην είναι και καθόλου οπότε μην παραξενευτείς αν γυρίσεις ποτέ σπίτι και δεις πεταμένα ρούχα από δω και από κει ή ένα μπάνιο που να μην το αναγνωρίζεις.
Πώς να το λύσεις:
Καλό θα ήταν από την αρχή την συγκατοίκησης να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Και αν δεν υπάρχει ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείτε να χωρίσετε τις κοινόχρηστες δουλειές του σπιτιού ανάλογα με τις μέρες που βολεύουν τον καθένα.

#2 Βρίσκεται συνέχεια μέσα στο σπίτι
Κάποιες φορές μπορεί να νιώσεις ασφυξία όταν ο συγκάτοικος σου βρίσκεται όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι. Είναι λογικό να μην μπορείς μία ολόκληρη χρονιά να είσαι 24 ώρες το 24ωρο με ένα συγκεκριμένο άτομο γιατί και εσύ θέλεις τον χώρο σου για λίγο τουλάχιστον, όπως και εκείνος.
Πώς να το λύσεις:
Μια καλή κίνηση θα ήταν να τον ρωτήσεις γιατί κλείνετε στο σπίτι. Κυρίως οι φοιτητές ψάχνουν τρόπους να βρίσκονται έξω από το σπίτι, οπότε μία τέτοια κατάσταση προφανώς δεν είναι φυσιολογική. Μπορείτε να του προτείνετε διάφορες δραστηριότητες και να ανταποκριθείτε και εσείς αν θέλετε όπως σινεμά, χορό ακόμη και μία βόλτα ίσως αλλάξει τη διάθεση του.

#3 Είναι νυχτερινός τύπος
Ο συγκάτοικος σας ίσως είναι το άλλο άκρο από την περίπτωση #2. Τι εννοώ; Μήπως γυρίζει στις 7 το πρωί μετά από Hangover και μάλιστα δεν είναι και πολύ ήσυχος; Σε αντίθεση με εσάς που είχατε μία δύσκολη μέρα; Τότε μάλλον κάτι πρέπει να κάνετε!
Πώς να το λύσεις:
Αρχικά, η πρώτη κίνηση είναι να του πεις ότι αυτό σε ενοχλεί. Από κει και πέρα με τη σειρά του μπορεί να το κατανοήσει και να προσπαθήσει να ελαττώσει το συνήθειο του. Αν αυτό δεν συμβεί σε βλέπω με μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες.

#4 Χρησιμοποιεί τα προσωπικά σου αντικείμενα
Είναι πολύ πιθανό αν διάλεξες το ίδιο φύλο για συγκάτοικο να προτιμάει να χρησιμοποιεί προσωπικά σου αντικείμενα όπως ρούχα, κολώνιες, καλλυντικά, κοσμήματα και ό,τι άλλο. Εάν αυτό δεν σου αρέσει, καλό θα ήταν να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Πώς να το λύσεις:
Μπορείς να πεις στον συγκάτοικο σου τι προτιμάς να μοιράζεσαι και τι να κρατάς για το εαυτό σου εξαρχής. Καλό θα ήταν αν δεν σου αρέσει να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή, γιατί μετά μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Τα πιο συχνά προβλήματα στη συγκατοίκηση και πώς να τα αντιμετωπίσεις
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top