Λάιφσταϊλ

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει στην αρχή της καριέρας της μια 20χρονη

Πολλοί είναι οι νέοι που χρειάζονται χρήματα ή έστω δεν θέλουν να επιβαρύνουν άλλο τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να έχουν μπει ενεργά στον χώρο εργασίας. Κυλούν όμως, όλα τόσο ομαλά όπως φαίνονται για τις νέες εργαζόμενες ή μήπως πέφτουν και αυτές σε παγίδες λόγω ηλικίας; Ας δούμε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει μία 20χρονη στην καριέρα της.

#1 Δεν ζητάει όσα χρήματα αξίζει
Ίσως και το συχνότερο λάθος! Από την στιγμή που αναλαμβάνετε μία δουλειά, την οποία κάποιος άλλος θα πληρωνόταν παραπάνω, γιατί να μην τα διεκδικήσετε και εσείς; Πιστέψτε στον εαυτό σας δείξτε ότι αξίζετε να πάρετε τη δουλειά. Ζητήστε όμως, ανάλογα χρήματα με αυτό που σας ζητείται να κάνετε. Δεν θα χάσετε!

#2 Δεν ρωτάει πιθανές απορίες
Από την στιγμή που είστε καινούργιες στη δουλειά είναι φυσικό να μην γνωρίζετε πολλά πράγματα. Όμως για να τα μάθετε, πρέπει να ρωτήσετε. Αν πάλι δεν καταλάβατε ή θέλετε μία διευκρίνιση για κάτι, δεν είναι ντροπή να ρωτήσετε και δεύτερη φορά ή και τρίτη. Γιατί αν δεν ρωτήσετε μπορεί να έχετε χειρότερα αποτελέσματα .So keep it in mind!

#3 Δεν απολαμβάνει τις διακοπές
Πήρατε λοιπόν το ρεπό σας να πάτε 4 μέρες διακοπές και η δουλειά δεν σταματάει. Από την στιγμή που έχετε πάρει άδεια, έχετε το δικαίωμα να μην απαντήσετε σε e-mail και σε τηλέφωνα. Το μόνο που μπορείτε να δεχτείτε είναι να σας καλέσει κάποιος συνεργάτης, αν είναι τρομερά επείγον.

#4 Δεν αφήνει μία δουλειά που είναι δυσαρεστημένη
Είναι αδύνατον να μείνετε σε μία δουλειά χωρίς να σας αρέσει μόνο για τα χρήματα. Είναι τόσο απλό: ότι δεν μας αρέσει, δεν μπορούμε να το κάνουμε και σωστά. Γι’ αυτό το λόγο, βρείτε μία δουλειά που να ταιριάζει σε σας και στον χαρακτήρα σας, ώστε να περνάτε όσο το δυνατόν πιο όμορφα στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Σύμφωνα με όλα αυτά πριν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά σκεφτείτε πρώτα σας ταιριάζει, αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο φόρτο της εργασίας, αν είστε συνεπείς στο ωράριο, αν μπορείτε να εργασθείτε ομαδικά, αλλά και αν σας καλύπτει τις ανάγκες σας. Κανένας δεν δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του.

Αν όλες αυτές οι απαντήσεις είναι «ΝΑΙ» μην περιμένετε άλλο στείλτε το βιογραφικό σας και ίσως κάτι όμορφο να σας περιμένει!

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει στην αρχή της καριέρας της μια 20χρονη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top