Βιβλίο

Τα βιβλία αλλάζουν τους ανθρώπους κι εκείνοι ίσως αλλάξουν τον κόσμο

TI EINAI TO BOOKCROSSING;

Είσαι λάτρης των βιβλίων και θέλεις να το μοιραστείς με κάποιον; Να η ευκαιρία! Το bookcrossing είναι μία παγκόσμια βιβλιοθήκη , ένα site κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε το βιβλίο. Εδώ η λογοτεχνία έχει κάθε μέρα γιορτή. Σύμφωνα με την ιδέα του bookcrossing όταν τελειώσεις ένα βιβλίο αντί να το εγκαταλείψεις και να το φάει η σκόνη σε κάποιο ράφι , το «απελευθερώνεις» για να το διαβάσει κάποιος άλλος. Ο στόχος είναι η παγκόσμια ανταλλαγή βιβλίων και είναι δωρεάν. Καταχωρείς κάποια βιβλία σου στο site και μετά παρακολουθείς το ταξίδι τους καθώς τα αφήνεις να εξερευνηθούν από άλλους αναγνώστες. Το bookcrossing έχει μέλη σε πάνω από 130 χώρες μέχρι και στην Ανταρκτική! Γεννήθηκε το 2001 στην Αμερική και έκανε θραύση .Η πρώτη ελληνίδα bookcrosser είναι μία καθηγήτρια αγγλικών από την Λάρισα.  Οι bookcrossers αφήνουν σε κάποιο δημόσιο χώρο το βιβλίο, ελπίζοντας ότι θα βρουν τον επόμενο αναγνώστη τους. Αν αυτό βέβαια σας φαίνεται ριψοκίνδυνο μπορείτε να το δίνετε χέρι με χέρι στον επόμενο αναγνώστη του.


vivlio yang 2

Υπάρχει, επίσης,  φόρουμ όπου μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλους βιβλιόφιλους.  Η ελληνική κοινότητα έχει γνωριστεί και μάλιστα διοργανώνονται ετήσια συνέδρια από εθελοντές στις τοπικές κοινότητες.

Για να γίνουμε κι εμείς απελευθερωτές βιβλίων, ακολουθούμε κάποια απλά βήματα. Η διαδικασία απαιτεί μόνο την εγγραφή στην επίσημη σελίδα .

Δες εδώ:http://www.bookcrossing.com/

Τα βιβλία αλλάζουν τους ανθρώπους κι εκείνοι ίσως αλλάξουν τον κόσμο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top