Σούξου -Μούξου

Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι η πρώτη αγάπη κάποιου

Όπως και να το κάνουμε, η πρώτη αγάπη θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη ζωή του καθενός. Είναι εκείνη η στιγμή που για πρώτη φορά το πυροτέχνημα του έρωτα δεν έσβησε μέσα σε μια στιγμή, αλλά μετατράπηκε σε φλόγα δυνατή που ενώ στην αρχή τρεμόπαιζε, μετά σταθεροποιήθηκε και φούντωνε όλο και πιο πολύ μέρα με τη μέρα.

Το να καταφέρεις να αγαπήσεις έναν άνθρωπο σημαίνει ότι απλόχερα, χωρίς φόβο και δισταγμό, εκφράζεις αυτό που νιώθεις έμπρακτα. Κυρίως όμως, σημαίνει ότι νοιάζεσαι και προσφέρεις χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. Αν καταφέρεις και να αγαπηθείς από αυτό το πρόσωπο, τότε σίγουρα έχεις δημιουργήσει μια πετυχημένη χημική ένωση, που το τέλειο αποτέλεσμά της πολλές φορές μπορεί να σε τρομάζει. Γιατί το συναίσθημα της αγάπης δεν έχει όρια, ένας ατέρμονος δρόμος, στον οποίο άλλοι κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα και άλλοι περισσότερα.

Όταν μιλάμε λοιπόν για το πρόσωπο εκείνο για το οποίο νιώσαμε πρώτη φορά όλα αυτά τα συναισθήματα, μόνο στη θύμηση του, ένα γλυκό χαμόγελο ζωγραφίζεται ασυναίσθητα στο πρόσωπό μας. Η πρώτη αγάπη, είτε μας χτύπησε την πόρτα στα 18 είτε στα 38, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι της δικής μας ιστορίας. Θα μας συντροφεύει πάντα σε κάθε επόμενο βήμα. Θα μας υπαγορεύει πώς πρέπει να ενεργήσουμε. Θα μας θυμίζει τα λάθη που κάναμε, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Θα έρχεται να γεμίζει τα λεπτά εκείνα, καθώς ακούμε ένα τραγούδι από τα παλιά. Γιατί η πρώτη αγάπη είναι ένα μάθημα ζωής, οπότε, θέλοντας και μη, κρατάμε όλα εκείνα που μας έμαθε, καλά και άσχημα.

Σίγουρα πολλά τα υπέρ του να είσαι η πρώτη αγάπη κάποιου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό είναι αμοιβαίο. Και οι δύο ανακαλύπτετε για πρώτη φορά τι σημαίνει να αγαπάς, να δίνεις και να δίνεσαι. Ξεκινάτε μαζί αυτή την περιπέτεια, κάνετε όνειρα, σχεδιάζετε το μέλλον, ανταλλάσσετε υποσχέσεις και συζητάτε με τις ώρες για σημαντικά και ασήμαντα. Το συναίσθημα της ολοκλήρωσης που μ’ έναν μαγικό και μοναδικό τρόπο καταφέρνετε να νιώσετε ταυτόχρονα. Γιατί είστε και οι δύο ερασιτέχνες σε αυτό που έχετε ξεκινήσει και άρα βαδίζετε μαζί, χωρίς κάποιος από τους δύο να προσπερνάει τον άλλον.

The bad news στην όλη ιστορία ξεκινούν όταν ενώ για σένα ένα πρόσωπο είναι η πρώτη σου αγάπη, δεν ισχύει το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αυτό από μόνο του δείχνει πως ίσως να μην υπάρξει μια ισορροπία σε αυτή τη σχέση, καθώς τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθεις εσύ, μπαίνουν στη ζυγαριά με τα συναισθήματα που νιώθει το άλλο πρόσωπο για σένα. Γιατί μην ξεχνάς ότι το πρόσωπο αυτό ίσως συνάντησε την πρώτη του αγάπη πριν από εσένα, οπότε έχει περάσει το στάδιο του πρώτου ενθουσιασμού και της απερίγραπτης ζωντάνιας.

Και φτάνει ο καιρός που αποφασίζετε να διαλέξετε χωριστούς δρόμους και η πρώτη αυτή αγάπη κλείνει τον κύκλο της. Είναι μία από τις στιγμές που θα πονέσεις περισσότερο στη ζωή σου. Μας φάγανε τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τα «θα ‘μαστε πάντα μαζί» που όλοι έχουμε ανταλλάξει όταν είμαστε πρωτάρηδες και αδαείς. Άντε μετά να πείσουμε τον εαυτό μας ότι όλα αυτά είναι ένας εφιάλτης που θα περάσει, τα γνωστά περί χρόνου που τα γιατρεύει όλα και ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Το κακό με την πρώτη αγάπη είναι ότι όταν τελειώσει, αφήνει πίσω της πολλά τραύματα και μας εμποδίζει να εμπιστευτούμε ξανά, να αφεθούμε σ’ ένα νέο έρωτα, να δώσουμε και να πάρουμε. Ασυναίσθητα η καχυποψία γίνεται φίλη κολλητή και η σύγκριση με τον πρώην, οδηγός σε κάθε μας βήμα.

Tip: Αν δεν πάθουμε, δε θα μάθουμε! So, μετά από κάθε χωρισμό πρέπει να σηκωνόμαστε ξανά και σίγουρα κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε μέσα μας δύναμη που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε.

Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι η πρώτη αγάπη κάποιου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top