Κινηματογράφος

The goods & the bads που μας έμαθε το Sex and the City για τη γυναικεία φιλία

Και αφού παραδεχθούμε ότι το Sex & the City μεγάλωσε γενιές και γενιές για θέματα μόδας και έρωτα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το βασικότερο όλων η φιλία αυτών 4 γυναικών. Πολλές φορές μας εξέπληξαν θετικά, άλλες πάλι σκεφτόμασταν ότι ποτέ δεν θα θέλαμε τέτοιες φίλες. Τι μαθήματα λάβαμε τελικά από το SATC;

The Goods

#1 Οι φιλίες θέλουν χρόνο

Δεν μπορείς να απαιτείς να είναι κάποιος συνέχεια δίπλα σου. Πρέπει να φροντίζεις να του αφιερώνεις χρόνο, ενέργεια και να μην χάσεις την ουσιαστική επαφή μαζί του. Όπως για παράδειγμα να βρίσκεστε για brunch κάθε Κυριακή.

#2 Για να ξεπεράσεις τον πρώην, χρειάζεσαι τους φίλους σου

Κάποια πράγματα μπορείς να τα ξεπεράσεις και μόνος σου, αναλογιζόμενος με την μοναξιά. Ο πρώην όμως δεν ξεπερνιέται ποτέ έτσι. Χρειάζεσαι έναν φίλο να βγεις, να σου γνωρίσει καινούργιο κόσμο, να κλάψεις αν θες στον ώμο του.

#3 Αποδέξου τους φίλους σου όπως ακριβώς είναι

Τέσσερις τελείως διαφορετικές γυναίκες κατάφεραν να είναι φίλες για πολλά χρόνια, καθώς καμία δεν έκρινε το χαρακτήρα της άλλης. Η Σαμάνθα ήταν πάντα φιλελεύθερη για παράδειγμα, ενώ η Σάρλοτ συντηρητική, αλλά η καθεμία σεβόταν της ανάγκες της άλλης.

The Bads

#1 Οι συναισθηματικοί εκβιασμοί

Όταν η Σάρλοτ δεν δάνεισε χρήματα στην Κάρι, η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε ήταν τεράστια. Απλά και μόνο γιατί μπορούσε να διαχειριστεί τα οικονομικά της, ενώ η Κάρι όχι και τόσο καλά.

#2 Τα καυστικά σχόλια μεταξύ τους

Στην πρώτη ταινία, τα κορίτσια σχολιάζουν την Μιράντα επειδή δεν έχει κάνει αποτρίχωση. Στο κάτω-κάτω μπορεί αυτό να προτιμούσε. Η τελεία γυναίκα ή αλλιώς ο τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει. Γιατί λοιπόν να χαλάσεις την ψυχολογία της κολλητής σου, ενώ το παίζεις φιλελεύθερη;

 

#3 Να εγκαταλείπεις τον φίλο σου όταν σε χρειάζεται

Οι άνθρωποι περνάνε φάσεις και αλλάζουν συνέχεια. Μπορεί να κάνουν οικογένεια, να αλλάξουν δουλειές και πολλά άλλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις έναν άνθρωπο που μοιράστηκε μαζί σου τη ζωή του. Ειδικά αν η αλλαγή που βιώνει είναι δύσκολη.

The goods & the bads που μας έμαθε το Sex and the City για τη γυναικεία φιλία
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top