Κινηματογράφος

Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ»: Ένα ταξίδι στον ελληνικό και τους άλλους σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς

Την Κυριακή 10 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της νέας συναρπαστικής σειρά ντοκιμαντέρ του Viasat History, «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ». Παρουσιάστρια είναι η καθηγήτρια Μπέτανι Χιουζ, η οποία φέρνει στο φως τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της ανθρωπότητας, καθώς μελετά την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στη διάρκεια των 6 ωριαίων επεισοδίων της σειράς. Οι «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ» θα προβληθούν αποκλειστικά στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη μέσω του Viasat History από την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00. Αξιοποιώντας την αποκλειστική πρόσβαση σε σημαντικά κειμήλια του παρελθόντος, αλλά κα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η ιστορικός και συγγραφέας Μπέτανι Χιουζ επισκέπτεται αρχαία ναυάγια,  ναούς, ανάκτορα, αλλά και υπόγειους λαβύρινθους, ενώ ζει από κοντά την εμπειρία των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ελλάδα, στο Γιβραλτάρ, τη Μάλτα και άλλες τοποθεσίες της Μεσογείου, όπως η Δήλος. Επίσης, η Μπέτανι κάνει μια περιήγηση στην Κωνσταντινούπολη, πριν βρεθεί στην συνεχεία στην έρημο της αραβικής χερσονήσου.

Η Μπέτανι μέσα από τη σειρά θέλησε να κάτι βρει κάτι ενθαρρυντικό, παρά το συλλογικό τραύμα της πανδημίας. Για τι λόγο αυτό, σήκωσε το τηλέφωνο της και κάλεσε τους φίλους της, ακαδημαϊκούς, ιστορικούς, αρχαιολόγους, σε όλο τον κόσμο για να μάθει πώς περνούν αυτές τις δύσκολες μέρες. Πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί της τις έρευνες τους και της έδωσαν πρόσβαση σε πολύ σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες. Δίχως την συνεργασία τους, η ολοκλήρωση αυτής της σειράς θα ήταν αδύνατη.

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια και τις μετακινήσεις λόγω του COVID, η Μπέτανι και η ομάδα της δημιούργησαν τη δική τους «κοινωνική φούσκα» και ξεκίνησαν το ταξίδι τους σε σημαντικές ανασκαφές, ενώ κάποιες φορές στάθηκαν τυχεροί καταγράφοντας ζωντανά με την κάμερα τους την ανακάλυψη σημαντικών ευρημάτων. Τα πιο σημαντικά επεισόδια της σειράς περιλαμβάνουν τον ιδιωτικό παράδεισο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ σε ένα μικρό νησί κοντά στη Μάλτα, την παρουσία Νεάντερταλ στο Γιβραλτάρ, τις ανασκαφές στα ανάκτορα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και το ταξίδι της στην αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρακολουθώντας τους «Θησαυρούς» ταξιδεύουμε στα από τον καναπέ του σπιτιού μας σε όλα τα σημαντικά σημεία του πλανήτη.

«Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ», πρεμιέρα στο Viasat History την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00.

Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ»: Ένα ταξίδι στον ελληνικό και τους άλλους σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top