Κοινωνικά

Τι είναι αυτό που μας κάνει να βοηθάμε τους άλλους γύρω μας

Το κάνεις μέσα από εθελοντικές δράσεις; Το κάνεις από μόνος σου χωρίς να το ξέρει κανείς; Το κάνεις μέσα από τη δουλειά σου; Όπως και να το κάνεις είναι υπέροχο και σίγουρα αναγκαίο στην εγωιστική εποχή που διανύουμε. Το να αφιερώνεις χρόνο για να είσαι κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, με όποιον τρόπο κι αν έχεις επιλέξει, είναι μια πράξη που πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητη για εσένα.

Τίποτα απ’ όσα κάνουμε καθημερινά δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα ο εθελοντισμός είναι ένα καλό μέρος του βιογραφικού που μπορείς να παρουσιάσεις. Δεν λέμε πως το κάνεις με απώτερο σκοπό το προσωπικό όφελος, αλλά δεν είναι και κακό. Μπορείς να βοηθάς και να βοηθιέσαι την ίδια στιγμή. Εξάλλου, αν δεν το ένιωθες πραγματικά δεν θα το έκανες όσα κι αν είχες να κερδίσεις.

Το να βοηθήσεις ανθρώπους είτε με τη φυσική σου παρουσία είτε μέσα από τις πράξεις σου, σε κάνει να νιώθεις καλύτερος άνθρωπος. Κι έτσι ακριβώς είναι! Αυτό που εσύ κερδίζεις είναι να νιώθεις αυτό το μοναδικό συναίσθημα να έχεις συμβάλει κι εσύ με κάποιον τρόπο στην ευτυχία κάποιου άλλου. Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνθρωπος και έρχεσαι πιο κοντά με τον εαυτό σου. Βλέπεις παιδικά χαμόγελα κι ανθρώπους να απολαμβάνουν αυτά που εσύ τους έχεις προσφέρει και τότε όλη σου η κούραση και όλες σου οι έγνοιες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Δεν γίνεται να προσπεράσουμε το γεγονός πως μέσα από την προσφορά μας σε άλλους ανθρώπους μαθαίνουμε από πρώτο χέρι πως τα δικά μας προβλήματα είναι μηδαμινά μπροστά στις πραγματικές ανάγκες κάποιου άλλο. Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό, αλλά δεν είναι! Το να βοηθάς τους άλλους, ξέρεις πως θα σου δώσει δύναμη. Βλέπεις από πρώτο χέρι πώς είναι τα ουσιώδη προβλήματα στη ζωή ενός ανθρώπου, τα βιοποριστικά.

Μια καλή πράξη βοηθά τον άλλο, αλλά βοηθά και το μέσα σου να ανεβεί ένα επίπεδο. Ξέρεις πολύ καλά εσύ που το κάνεις γιατί το κάνεις. Δεν είναι ανάγκη να το μάθει ποτέ κανείς, αλλά και με να το πεις δε θα είναι επειδή το καυχιέσαι. Κάθε άλλο, κερδίζεις μέσα από τις πράξεις σου και το δείχνεις και σε άλλους για να πράξουν αντίστοιχα με το δικό τους τρόπο. Όλα αυτά είναι που μας δίνουν την ανάγκη να βοηθούμε τους γύρω μας. Και δε θα σταματήσουμε ποτέ!

Τι είναι αυτό που μας κάνει να βοηθάμε τους άλλους γύρω μας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top