Yangmen

Τι να στείλεις όταν η κοπέλα σου «δεν έχει τίποτα»

Καθόμουν και σκεφτόμουν τι θέλει να ακούσει το κορίτσι μου όταν δεν είναι πολύ καλά. Ξέρεις όταν έχει νεύρα ή είναι στεναχωρημένη (σπάνιο πράγμα γενικά για μια κοπέλα ). Τότε κατάλαβα ότι το μυστικό για να την κάνω να νιώσει καλύτερα  δεν είναι τα λόγια παρηγοριάς ή μια απλή συγγνώμη, αλλά οι πράξεις. Να της δείξω ότι είμαι εκεί, σε ό,τι και αν χρειαστεί. Αυτό θέλουν και οι δικιές σας, μάγκες.

Είτε της τα προκάλεσες εσύ, είτε όχι, γνωρίζουμε όλοι ότι εσύ θα τα λουστείς. Θα ξεσπάσει πάνω σου επειδή σε νιώθει δικό της άνθρωπο. Έτσι ξεκινάνε και οι μεγαλύτεροι καβγάδες βέβαια, που καταλήγουν σε χωρισμό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε  εμείς είναι να τις κάνουμε να νιώσουν καλύτερα.

Αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την κοπέλα σου μια μέρα, μπορείς να της στείλεις από μόνος σου μήνυμα για να δεις τι κάνει. Να τη ρωτήσεις για το πρόβλημά της και ουσιαστικά να της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι. Μπορείς να της προτείνεις κάποια λύση ή να της πεις τι θα έκανες εσύ στη θέση της. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ένα αίσθημα εμπιστοσύνης.

Όλα αυτά όμως θα τα καταφέρεις αν τα κάνεις πράξη, όχι μόνο λόγια. Οι γκόμενες έχουν μπουχτίσει από λόγια και υποσχέσεις. Τι πράξεις όμως μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις; Πολύ απλές. Δεν είναι καλά μια μέρα; Πήγαινε κάτω από το σπίτι της και κάν΄της έκπληξη με μια σοκολάτα ή μια μπύρα. Πηγαίντε μια βόλτα για να χαλαρώσετε και οι δύο.

Αν θες πιο γρήγορα αποτελέσματα, πάρε το αμαξάκι σου και πήγαινε την βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα. Τώρα έχουν αρχίσει να στολίζουν κιόλας, μπόμπα θα είναι (στο ραδιόφωνο προαιρετικά να παίζουν τα «Χριστούγεννα» της Βανδή, ποιος τη χάρη σου). Η διαδρομή Ευαγγελισμός-Σύνταγμα. Πάρκαρε το κάπου και πήγαινε την στην ερημωμένη Ερμού με μια ζεστη σοκολάτα στο χέρι .

Αν όμως έχεις κάνει εσύ τη μαλακία, καλύτερα να μην πας κάτω από το σπίτι της για να μη χρειαστείς καινούριο αμάξι. Ξέρουμε ότι όταν τα κορίτσια μας νευριάζουν ή στενοχωριούνται κάνουν ακραία πράγματα. Οπότε στείλτης πρώτα μήνυμα να δεις πώς είναι. Δεν θα πάρεις προφανώς απάντηση, μην πριμένεις. Μετά τις δέκα αναπάντητες, στείλε μήνυμα «είμαι στο παρκάκι κάτω από το σπίτι σου». Σίγουρα θα λιώσει μετά από την τόση προσπάθεια και θα έρθει.

Εκεί όχι μόνο σοκολάτα θα χρειαστείς, αλλά πάρε και κανένα μάγειρα μαζί μπας και σώσει την κατάσταση. Όχι τον Πετρετζίκη όμως, γιατί από εκεί που πας να τα ξαναβρείς με την κοπέλα, σίγουρα θα μείνεις με το πουλί στο χέρι. Ζήτα συγγνώμη σαν σωστός gentleman, που λέει και η γιαγιά μου. Μετά από λίγα πείσματα και μουρμούρα σίγουρα θα τα ξαναβρείτε.

Σε όλες τις σχέσεις πολλά πράγματα δεν είναι ΟΚ. Δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε καταστάσεις, ας κάτσουμε να σκεφτούμε ώριμα και ωραία. Να τα συζητήσουμε και να μη στενοχωριόμαστε.  Τα πράγματα είναι απλά. Όπως θα ήθελες να σου συμπεριφερθεί εκείνη όταν δεν είσαι καλά, έτσι να της συμπεριφερθείς και εσύ.

Γράφει ο Κώστας Βαχατσάκης

Τι να στείλεις όταν η κοπέλα σου «δεν έχει τίποτα»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top