Ομορφιά

Τι συμβαίνει όταν οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό όμως η απώλεια μαλλιών είναι πολύ πιθανό να πλήξει την αυτοπεποίθηση σου, και να σε οδηγήσει μέχρι και την κατάθλιψη.

Όταν η εικόνα σου αρχίζει να αλλάζει και όχι προς το καλύτερο, ομολογουμένως δε μπορεί να πετάς και από τη χαρά σου. Ειδικά όταν πρόκειται για μια ευδιάκριτη αλλαγή, όπως τα μαλλιά σου.

Όποια και αν είναι η στάση σου απέναντι στην απώλεια μαλλιών, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό να νιώσεις αναστάτωση, να σε καταβάλλει ψυχολογικά ή να σου δημιουργήσει ανησυχία. Είναι ένα στάδιο που οφείλεις όμως να ξεπεράσεις. Η πλειοψηφία των ανδρών που χάνει τα μαλλιά του στην αρχή αισθάνεται ακριβώς όπως και εσύ, αλλά οφείλεις να το αντιμετωπίσεις έστω και αν μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του είδους μας. Άλλωστε η τριχόπτωση δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να σε ακυρώσει ως προσωπικότητα και ως άντρα.

Η φαλάκρα ή ανδρογενετική αλωπεκία (για να μιλήσουμε με επιστημονικούς όρους) – αποδίδεται συνήθως στην κληρονομικότητα. Το πώς ακριβώς κληρονομείται δεν είναι σαφές, όμως αν έχεις στενούς συγγενείς που έχουν ήδη φαλάκρα, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσεις και εσύ. Φυσικά και δεν είναι ο μόνος λόγος για την απώλεια μαλλιών. Μπορεί να αποτελεί ένδειξη ιατρικού προβλήματος, όπως προβλήματα αναιμίας ή θυρεοειδούς ή να έχει προκληθεί από μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες και σίδηρο.

Τι λύσεις υπάρχουν

Αν googlάρεις «απώλεια μαλλιών» ή «τριχόπτωση», δεν μπορείς να αγνοήσεις τις διαφημίσεις που υπόσχονται να αποκαταστήσουν τις τρίχες.

Ας ξεκινήσουμε με τη γνωστή σε όλους μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία ανήκει στις θεραπείες που σου προσφέρουν οριστική λύση στο φαινόμενο της φαλάκρας. Σίγουρα στοιχίζει πολύ περισσότερο από τους μη επεμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης, αλλά αν νιώθεις έτοιμος για κάτι τέτοιο, δεν έχεις λόγο να μη το δοκιμάσεις.

Αν δε θέλεις να καταφύγεις σε επεμβατικές μεθόδους υπάρχουν διάφορες λύσεις που θα σου δώσουν τον έλεγχο της εμφάνισης σου και θα σου διασφαλίσουν την υγεία του τριχωτού, μιας και η σύνθεση τους είναι 100% vegan.

Ένα από τα δοκιμασμένα της κατηγορίας είναι οι φυτικές μικροΐνες από βαμβάκι VolumeOn, ένα προϊόν που γεμίζει τα κενά της αραίωσης με φυσικό τρόπο, ενώ παράλληλα οι μικροΐνες προσκολλώνται στις υπάρχουσες τρίχες αυξάνοντας τον όγκο τους. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις ομοιόμορφα τις μικροΐνες στα προβληματικά σημεία και είσαι έτοιμος. Κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά, εφόσον οι ίνες δεν είναι ορατές ούτε σε κοντινή απόσταση με γυμνό μάτι.

Αν ανησυχείς για τυχόν αλλεργίες, πρέπει να σου ενημερώσουμε ότι οι μικροίνες προέρχονται από βαμβάκι και όχι από ζωϊκές ή ανθρώπινες τρίχες, ενώ κοστίζει σχεδόν το μισό από παρεμφερή προϊόντα.

Δες ΕΔΩ της VolumeOn φυτικές μικροίνες

Αν μάλιστα το συνδυάσεις μαζί με ένα ποιοτικό spray-gel μαλλιών, οι ίνες μένουν σταθερές ακόμη και για περισσότερες ημέρες, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες ανέμου ή και ελαφριάς βροχής!

Δες ΕΔΩ το set με το spray-gel μαλλιών

Τι συμβαίνει όταν οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top